Tjänster och utbud

På biblioteken i Vaggeryd och Skillingaryd finns datorer och trådlöst nätverk som du kan använda. Det finns också bärbara datorer att låna för dig som är över 18 år. På Vaggeryds bibliotek finns också surfplattor att låna.

Biblioteken i Vaggeryd och Skillingaryd har också datorer avsedda för släktforskning. Här finns läsapparater och dator där du kan söka i databasen Arkiv Digital. Här finns också microkort. På biblioteket i Vaggeryd får du också tillgång till Släktforskarföreningens material.

Kopior/utskrifter  svartvitt 2 kr/st
Kopior/utskrifter  färg 5 kr/st
Scanna 5 kr/e-postutskick
Fax (Skillingaryds bibliotek) 5 kr


Meröppetlåntagare

Vaggeryds och Skillingaryds bibliotek är meröppna 7-22 alla dagar, vilket innebär tillgång till biblioteket när personalen inte är där. Kontakta bibliotekspersonalen om du vill bli meröppetanvändare.


Låna surfplatta på bibliotekethublet-1

Låna surfplatta på biblioteket. Plattorna kan användas på biblioteket i Vaggeryd. Plattorna har även tillgång till Pressreader där du kan välja på 6000 tidningar från hela världen, samt en prenumeration på Ztory. Ztory innehåller svenska tidningar, tidskrifter och barnböcker. Barn under 10 år får låna surfplatta i vuxens sällskap. Du lånar plattorna med legitimation eller lånekort.