Digitala tjänster

Genom  biblioteket har du tillgång till flera databaser. Vissa databaser kan du nå från din egen dator där hemma, andra har du tillgång till på biblioteket.


Biblio: E-böcker och e-ljudböcker

Du kan ladda ner e-böcker till en läs/surfplatta eller telefon. Du kan låna e-böcker dygnet runt, så länge du har ditt lånekortsnummer och Internetuppkoppling. Böckerna finns alltid tillgängliga och du behöver aldrig oroa dig för förseningsavgifter. Det går att låna om boken så många gånger du vill.  Du kan låna max 10 e-böcker eller e-ljudböcker/månad.Logotyp för Biblio

Behöver du hjälp att ladda ner boken kan du boka handledning på biblioteket.

Det finns en app till eljudböcker som heter Biblio och som är gratis. I den kan du ladda hem eljudböcker och e-ljudböcker gratis med ditt lånekort.
OBS! Har du haft appen tidigare och den nu inte fungerar, kan du prova att avinstallera appen och installera den på nytt.

Hjälp att använda appen Biblio

 

Ladda hem e-böcker via dator: Länk till E-böcker och e-ljudböcker


Cineasterna: Låna strömmande film

Skärmdump från Cineasterna Biblioteket erbjuder filmtjänsten Cineasterna. Där kan du via ditt lånekort se på strömmande film, hemifrån. Helt gratis!

Du loggar in med ditt lånekortsnummer och pin-kod via länk. Antalet filmer är begränsat till 12 filmer per användare och månad.
Lånet är tillgängligt i 48 timmar.

Låna film

Lathund Cineasterna

Vanliga frågor och svar

 


Alex: Författarlexikon

Alex är en författardatabas där du kan läsa om författare, söka böcker efter genrer, världsdelar och länder. Det finns också ett deckarlexikon och du kan även utmana dig själv och andra på litteraturquiz. Logga in med ditt lånekort hemifrån. Perfekt för alla bokälskare!

Länk till Alex