E-boktips!

Sitter du hemma och har tråkigt? Här får du några av våra bästa e-bokstips och e-ljusboktips. Ladda hem enkelt via appen Biblio. Mer information om hur du gör hittar du här: Digitala tjänster

 

Boktips från Åsa:

E-boken Nämn inte de döda av Christina Wahldén

Välskriven deckare om svenska konststudenten Greta och australiske polisen Bluey. Utspelar sig i Norra territoriet i Australien.

Hetta, orättvisor, krokodiler, konst och en oväntad upplösning. Första delen i en planerad serie.

 


Boktips från Henrik:

E-boken Hämnden av Reginald Hill

En spännande psykologisk thriller om oerhörd framgång, mörkt svek och hänsynslös hämnd. Vem kan man egentligen lita på?

 

 

E-boken Tusen strålande solar av  Khaled Hosseini

En omskakande och djupt rörande berättelse från Afghanistan om ett grymt, omänskligt förtryck men också om mod, vänskap, kärlek och kraften att överleva.

 

 


Boktips från Mia:

E-bok: Normala människorav Sally Rooney

En bok om två vanlig ungdomar  och en tonråsförälskelse men ändå så mycket mer, klass, och hur en människa kan verkligen påverka en annan människas liv. Så välskriven att man helt fastnar i deras liv och vill veta mer!

 

 

E-bok/e-ljudbok: När dykaren lämnar sina kläder av Vendela Vida

En ung kvinna står på ett hotell i Marocko och upptäcker att hon blivit bestulen på sin ryggsäck med alla viktiga ägodelar. Hon får hjälp av polisen, men hjälpen blir inte riktigt som hon har tänkt sig och steg för steg förvandlas situationen, samtidigt som läsaren får små glimtar i hennes historia och varför hon råkar befinna sig ensam i Marocko.

Annorlunda och eftertänksam bok i du-form, skriven som en pusselroman där läsaren bit för bit får lista ut vad som hänt.

 

 

 

 

 


Berits tips:

E-bok/e-ljudbok:  Innan ni tog oss av Lisa Wingate

En roman baserad på en av Amerikas mest ökända skandaler där en förestånadare för ett barnhem kidnappade och sålde fattiga barn till rika föräldrar.

 

 

 

E-bok: Den engelska flickan av Katherine Webb

En historisk roman från 1950-talets Oman. Den engelska arkeologen Joan Seabrook reser dit tillsamman med sin fästman med förhoppningar att utforska fortet Jabrin. Men hon hindras av de våldsamma konflikter som härjar i landet.