E-boktips!

Sitter du hemma och har tråkigt? Här får du några av våra bästa e-bokstips och e-ljusboktips. Ladda hem enkelt via appen Biblio. Mer information om hur du gör hittar du här: Digitala tjänster


Böcker att lyssna/läsa tillsammans!

Boken Kryp av M .G Leonard är första delen i en trilogi där man får följa pojken Darkus och hans vänner. En dag är Darkus pappa försvunnen och han dras in i en jakt där en galen vetenskapskvinna manipulerar skalbaggar och tänker ta över världen. Spännande och dessutom rolig fakta om skalbaggar på köpet. Del 1 och 2 finns som ljudbok. Passar från cirka 8 år och uppåt. Som bonus finns även en fin och rolig faktabok om skalbaggarna som nämns i trilogin.

Stjärnstenen av Jo Salmson är första delen i trilogin Drakarnas öde, där alla böcker finns både som ljudböcker och e-böcker. Det är en fantasyroman, löst baserad på författarens tidigare serie om Tam tiggarpojken. Också spännande lyssning/läsning, från cirka 9 år och uppåt.

E-boken Fantastiska djurungar av Maja Säfström  passar för alla åldrar, med lätt och rolig fakta och fina illustrationer. Hon har även skrivit fler liknande böcker om djur, som inte finns som e-böcker för tillfället.


Boktips från Åsa:

E-boken Nämn inte de döda av Christina Wahldén

Välskriven deckare om svenska konststudenten Greta och australiske polisen Bluey. Utspelar sig i Norra territoriet i Australien. Hetta, orättvisor, krokodiler, konst och en oväntad upplösning. Första delen i en planerad serie.

 


Boktips från Henrik:

E-boken Hämnden av Reginald Hill är en  spännande psykologisk thriller om oerhörd framgång, mörkt svek och hänsynslös hämnd. Vem kan man egentligen lita på?

E-boken Tusen strålande solar av  Khaled Hosseini är en omskakande och djupt rörande berättelse från Afghanistan om ett grymt, omänskligt förtryck men också om mod, vänskap, kärlek och kraften att överleva.


Boktips från Mia:

E-boken Normala människor av Sally Rooney handlar två vanlig ungdomar  och en tonårsförälskelse men ändå så mycket mer, klass, och hur en människa kan verkligen påverka en annan människas liv. Så välskriven att man helt fastnar i deras liv och vill veta mer!

E-bok/e-ljudbok När dykaren lämnar sina kläder av Vendela Vida inleder med att en ung kvinna står på ett hotell i Marocko och upptäcker att hon blivit bestulen på sin ryggsäck med alla viktiga ägodelar. Hon får hjälp av polisen, men hjälpen blir inte riktigt som hon har tänkt sig och steg för steg förvandlas situationen, samtidigt som läsaren får små glimtar i hennes historia och varför hon råkar befinna sig ensam i Marocko.

Annorlunda och eftertänksam bok i du-form, skriven som en pusselroman där läsaren bit för bit får lista ut vad som hänt.


Berits tips:

E-bok/e-ljudboken  Innan ni tog oss av Lisa Wingate är en roman baserad på en av Amerikas mest ökända skandaler där en förestånadare för ett barnhem kidnappade och sålde fattiga barn till rika föräldrar.

E-boken Den engelska flickan av Katherine Webb är en historisk roman från 1950-talets Oman. Den engelska arkeologen Joan Seabrook reser dit tillsamman med sin fästman med förhoppningar att utforska fortet Jabrin. Men hon hindras av de våldsamma konflikter som härjar i landet.