Författarföreläsning med Karin Milles om Sophie Sager: ”Jag måste, när ingen annan vill”

När:
14 april, 2021 kl. 18:00
2021-04-14T18:00:00+02:00
2021-04-14T18:15:00+02:00
Var:
Digitalt
Pris:
Kontakt:
Vaggeryds bibliotek
0393-678790

Karin Milles, författare, språkforskare och lärare vid Södertörns högskola berättar om sin nyutkomna bok ”Jag måste, när ingen annan vill” om kvinnorättskämpen Sophie Sager. Sophie Sager föddes 1825 i Krängsberg, Byarum. Hon var misshandelsoffret som blev kvinnorättskämpe, sömmerskan som blev författare, kvin­nan på barrikaden som blev husmodern i Brooklyn. Hon blev riksbekant genom det sensationella Sagerska målet, ett av 1800-talets klassiska svenska rättsfall och ett av de första där en kvinna väckt åtal för våldtäkt. Som om det inte var nog valde hon därtill att själv försvara sig i rätten, med sitt typiska yviga och orädda sätt. Efter målet använde hon sin berömmelse för att ta till orda mot patriarkala orättvisor – ”jag måste, när ingen annan vill”, som hon sa.

Onsdagen den 14 april, kl.18. Digitalt via länk.
Gratis, föranmälan till  vaggeryds.bibliotek@vaggeryd.se Hör gärna av dig i förväg till biblioteket så hjälper vi till med tekniken.

Kultur- och fritidsnämnden i Vaggeryds kommun delar sedan 2018 varje år ut Sophie Sagers jämställdhetsutmärkelse.

”Jag måste, när ingen annan vill” Författarföreläsning (digital) med Karin Milles om Sophie Sager

Onsdagen den 14 april, kl.18. Digitalt via länk.