eMedborgarveckan

2017-10-14T00:00:00+02:00
Var:
Vaggeryds bibliotek
Välkommen till biblioteket på eMedborgarveckan  – den 9-13 oktober. Vi har många aktiviteter på gång:
Geek Tweenies
Prova på ny teknik. För barn 10-12 år.
Måndagar: start 9 oktober. kl. 15.30-17, tre tillfällen.
Gratis, föranmälan, begränsat antal platser.
Fredagshack
Vi har öppet hus på Makerspace med fokus på programmering. Vi visar hur det funkar och hur du kan komma igång. För alla åldrar!
Fredag 13 oktober, kl.14-16

Våra e-tjänster
Vi berättar om bibliotekets e-tjänster
          Strömmande film via lånekortet
          Läs tidskrifter via app från biblioteket
          Låna e-böcker

IT-guider
Har du frågor om din telefon, surfplatta eller andra IT-frågor? Vi berättar mer om kommunens IT-guider som startar inom kort!

Makerspace
Nyfiken på 3d-skrivare, laserskärare eller skärmaskin? Anmäl dig till visning av Makerspace!

eMedborgarveckan är en nationell kampanjvecka där e-tjänsternas tillgänglighet är i fokus. Kampanjen är en chans att samordna insatser som främjar ökad användning av e-tjänster och ökad digital delaktighet. Digidelnätverket samordnar kampanjveckan.
Syftet med eMedborgarveckan är att:
  • öka den digitala delaktigheten
  • öka användningen av och kunskapen om e-tjänster, med särskilt fokus på de offentliga
  • skapa ett tillfälle för dialog mellan e-tjänsteutvecklare och de som möter användarna
  • En ständigt aktuell och allt viktigare fråga är att öva ett kritiskt förhållningssätt med mer kunskap om källkritik och hur en kan söka, hantera och bedöma trovärdigheten i information och nyheter på nätet