Pris för miljöinsats

Biblioteket vann pris för årets miljöinsats i kommunen för 2021!

Nomineringen lyder:

Bibliotekspersonalen har med påhittighet, klurighet och gemensam kreativitet lyckats återanvända gamla möbler och inredningar i det nya biblioteket i centrala Vaggeryd. Istället för att slentrianmässigt köpa nytt och få ett bibliotek likt alla andra nya bibliotek, blir det ett småländskt bibliotek där både dåtid och nutid är synlig, pinnstolar och makerspace i en skön blandning.

Det här visar att man genom återanvändning och remake-tänk kan få ett bra, för att inte säga bättre, resultat än när man bara köper nytt. Insatsen visar på ett i personalgruppen förankrat miljötänk som inte bara är ord, utan verkstad, och som också är kostnadseffektivt för kommunen.

 

Läs mer på kommunens webbplats