Läsutmaning & boktipshjälp

Ett bibliotek som sträcker sig upp mot molnen med solen som skymtar fram.

Var med i vår läsutmaning!
Årets läsutmaning består av tjugofem utmaningar att välja på.
Välj en ny utmaning varje månad. Det går lika bra att lyssna på böcker eller läsa e-böcker. Alla kan vara med, barn som vuxna.
Du kan vinna en pocketbok som hämtas ut på biblioteket. Är du med i alla (11) utmaningar för året har du möjlighet att vinna ett bokpaket.

Fyll i formuläret via länken nedan, senast den 7:e månaden därpå. Skriv vilken utmaning du har tagit, vilken bok du har läst och din ålder om du är under 18 år. I länken hittar du också lista med alla utmaningarna.

Skicka in din läsutmaning

Boktipshjälp

En bok där solen strålar ifrån. En hund och en person med rött paraply står i boken. Likaså en gatlykta.
Boktips för vuxna

Två högar med böcker. En katt kastar sig fram mot en mus i skenet från en ljuslykta.
Boktips för barn och unga

Vill du ha boktips? Svara på några frågor, så skickar vi förslag på bra böcker till dig via mejl eller sms. Du måste inte svara på alla frågor och det går bra att välja flera alternativ. Du får använda tjänsten så många gånger du vill! Klicka på någon bilderna ovanför att komma till frågorna