E-medborgarveckan

Under e-medborgarveckan 8-14 oktober erbjuder biblioteket följande aktiviteter:

E-medborgarveckan

Testa på en digital bokcirkel med andra i Jönköpings län och läs en bok på en vecka!

Eksjö, Habo, Nässjö och Tranås bibliotek går under E-medborgarveckan 2018 ihop för att skapa en digital bokcirkel för invånare i Jönköpings län.

Läs en bok på en vecka med hjälpt av digitala medel. Boken vi läser är ”Alla mina vänner är Superhjältar”, skriven av Andrew Kaufman. Boken finns som e-bok eller e-ljudbok att ladda hem digitalt.

Ladda hem boken

Vill du läsa en tryckt bok kan du välja på en eller flera noveller från Novellix klassikerserie:
Doris Lessing ”Till rum nitton”, Luigi Pirandello ”Krukan”, Orhan Pamuk ”Att titta ut genom fönstret” eller Alice Munro ”Dolly”.

Vi diskuterar böckerna digitalt på ”bokcirklar.se” den 8-15 oktober. Du skaffar enkelt ett gratis konto och går med som medlem i gruppen ” E-medborgarveckan i Jönköpings län”. Ta del av våra diskussionstrådar och gå in och skriv din åsikt. Uppdatera hur långt du kommit och läs andras synpunkter eller ställ egna frågor om läsningen.

Pågår hela veckan på Bokcirklar.se

Välkommen att träffa IT-guider
Passa på och träffa IT-guider för att kunna ställa frågor och lära dig mer om internet, datorer, surfplattor, telefoner, med mera.

Måndag kl.16-18, Skillingaryds bibliotek
Onsdag kl.16-18, Vaggeryds bibliotek

Digitalt Quiz
Svara på digitala frågor och ha chans att vinna böcker. Pågår hela veckan på biblioteken.